NYTÅRSTAFFEL

2022 – Et år med undtagelsestilstand?

Sustainable Change Makers inviterer dig og andre bæredygtige forandringsagenter med til nytårstaffel med fokus på muligheder, begrænsninger og løsninger i en klimaundtagelsestilstand.

Skal du med? Læs mere og tilmeld dig her!

2022 – Et år med undtagelsestilstand?

11. januar, kl. 15 – 17

Digitalt event

 

I efteråret opfordrede Sustainable Change Makers til, at Danmark erklærer klimaundtagelsestilstand. Opfordringen blev sendt i samarbejde med Den Grønne Studenterbevægelse, Ungeklimarådet, Klimabevægelsen i Danmark, Læger For Klimaet, Student and Innovation House, Ungdom NOAH, Climate Action, by DTU students, Klimaambassaden & Anders Morgenthaler. Og den kan du læse her.

Men der er ikke undtagelsestilstand i Danmark.

Derfor benytter vi årets nytårstaffel til at sætte fokus på muligheder, begrænsninger og løsninger i en klimaundtagelsestilstand – og du er inviteret! Eventet afholdes digitalt, og det vil være GRATIS for ALLE at deltage.

Muligheder, begrænsninger og løsninger i en klimaundtagelsestilstand

Hvorfor er det relevant at gå så drastisk til værks? Hvem skal gå forrest? Og hvad kan vi hver især gøre – og hvorfor gør vi det ikke? Disse spørgsmål vil vi stille praktikere, os selv og erhvervslivet ved årets nytårstaffel den 11. januar.

Vi skal nemlig handle nu. Danskerne er nogle af de mest klimabelastende i hele verden, og hvis alle skulle leve som os, var der behov for 4,2 jordkloder. Det er 3,2 mere, end vi har.

Når vi som samfund investerer, skal vi derfor tænke i sammenhængende løsninger, der bringer os mod klimaneutralitet. Når vi investerer i forskning, skal vi fokusere på de områder, hvor vi kan få en grøn markedsfordel. Både for klimaet og naturens skyld.

Coronakrisen har vist, at vi har midlerne, viljen og kræfterne til at rykke bjerge, når det gælder. Nu skal vi bruge de samme virkemidler til at redde fremtiden – for ungdommens skyld. Vi har brug for et paradigmeskifte i forståelsen af et levedygtigt samfund, og status quo er ikke en mulighed. For i fremtiden, skal klimaet være i fokus.

Det er tunge sager at starte året med, men det er desværre både nødvendigt og presserende. Og vi sørger for, at der er gode rammer til at tage snakken i! 

Program

Find dig til rette bag skærmen, når Maja Dalgaard Pøhler og Jesper Dalgaard Pøhler fra Sustainable Change Makers bestyrelse byder velkommen.

Vi sætter scenen med et input fra forskningens verden. Mickey Gjerris, lektor i bioetik ved det Naturvidenskabelige Fakultet på Københavns Universitet, vil fortælle os om, hvorfor det er nødvendigt at erklære undtagelsestilstand for klimaet.

Stil spørgsmål til Mickey Gjerris.

Vi lader os inspirere af Nima Sophia Tisdall, som er stifter af og adm. direktør hos Blue Lobster. Nima vil fortælle os om sin rejse med netop Blue Lobster – en rejse, hvor hun bl.a. er blevet fremhævet af den tidligere amerikanske præsident Barack Obama. 

Stil spørgsmål til Nima Sophia Tisdall.

Vi samler tankerne og får et øjeblik til at fylde kaffekopperne.

Maja Dalgaard Pøhler guider jer gennem en spændende og løsningsorienteret workshoppen, som vil foregå i break out rooms.

Vi mødes i plenum og taler om vores ideer og løsninger.

Vi samler op og afrunder dagen.

Sådan deltager du

Årets nytårstaffel afholdes via videokonferenceværktøjet Zoom. Vi vil derfor bede dig have det downloadet på den computer, du kommer til at deltage fra – det er helt gratis at downloade.

For at komme ind i mødet kan du enten taste meeting ID: 823 0907 4022 med dertilhørende kode: 821516 eller blot følge det direkte link til mødet.

Dagens værter

Sustainable Change Makers Jesper Dalgaard Pøhler

Jesper Dalgaard Pøhler

Bestyrelsesmedlem, Sustainable Change Makers

Maja Dalgaard Pøhler

Bestyrelsesmedlem, Sustainable Change Makers

Bliv inspireret af

Mickey Gjerris

Lektor i bioetik, Københavns Universitet

Nima Sophia Tisdall

Stifter og adm. direktør, Blue Lobster

Se eller gense nogle klip fra vores tidligere events

Det Bæredygtige Arbejdsliv, 23 April 2020

Se alle oplægsholdere her – husk at abonner for at holde dig opdateret! 

Sustainable Change Maker

Sustainable Change Makers er et netværk, der forbinder nyskabende professionelle, som driver bæredygtig forandring.

Nyhedsbrev